Общинският  паркинг до Райфайзенбанк се премахва. Казаха ни, че от

...
Общинският  паркинг до Райфайзенбанк се премахва. Казаха ни, че от
Коментари Харесай

Махат паркинга до Тунела заради разкопките СНИМКИ

Общинският  паркинг до Райфайзенбанк се отстранява. Казаха ни, че от 1 април към този момент няма да работим, само че към този момент си стоим, чуди се пазачът, който подвига бариерата. На мястото на паркинга ще се построява пешеходна зона от подлез " Археологически " към Голямата базилика. Демонтирани ще бъдат и велостоянките. Едната е подаяние, другата е част  от транспортния план, по който са издигнати 50 км. велоалеи. Стоянките ще се възстановят, тъй като отсам ще минава велоалея, изясни техническият началник на обекта Иво Учкунов.

Голям стоманен  тръбопровод с диаметър Ф 500 започнаха да местят на Голямата базилика строителите от компанията - реализатор " Драгиев и ко ". Дължина на тръбите е 45 метра и се демонтират, тъй като влизат в археологическите разкопки, сподели Иво Учкунов.  Работата по възобновяване на античния ранно - християнския храм не е спряла през цялата зима, а в този момент темповете се ускоряват, тъй като следващата година по това време Базиликата би трябвало да отвори вратите си за гости.

На площада до Базиликата ще има изсъхнал шадраван, сходен на този в Цар Симеоновата градина, пейки, зеленина, детска площадка.

 

Подробности четете в броя на вестник " Марица " в понеделник.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР